Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen

Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen

Jack’s Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa op het TT Circuit Assen.

Met een gratis toegangsbewijs waren vanaf de beroemde TT-tribunes onder meer een aantal snelle ronden van de voormalig wereldkampioen Formule 2 én Formule E Nyck de Vries te zien, terwijl een stuntvliegtuig landde én weer opsteeg om vervolgens een wervelende luchtshow te verzorgen.

Nadat tweevoudig wereldkampioen atletiek Dafne Schippers en zanger Frans Duijts op dag 1 al waren ingestapt als passagier bij Tom Coronel tijdens de ‘2-seater Experience’, viel op zondag ‘influencer’ Don de Jong die eer ten deel. De gouden A1GP-bolide van Youtuber Joel Beukers volgde in hun kielzog. Ook Richard Verschoor, de beste Nederlandse F2-coureur van dit moment, bezorgde een aantal gelukkigen de rit van hun leven terwijl motorcoureur Stefano Manzi en Dakarcoureur Tim Coronel respectievelijk hun World Supersport machine en een Dakarauto de sporen gaven. Liqui Moly Husqvarna Intact GP Moto3 coureur Collin Veijer voegde zich vervolgens zondag bij bovengenoemde namen voor een aantal handtekeningen sessies.

Met een overtuigende overwinning in race één en een vierde plaats in race twee werd de Nederlander Ricardo Brink in Assen zondagmiddag tot kampioen gekroond in de categorie Superbikes van de BeNeLux Trophy.

Prachtig evenement, georganiseerd door LDP International, met een vol programma met autoraces, motorraces, races met superkarts, stunts en demonstraties waar elk jaar weer veel publiek op af komt.

Een selectie foto’s van dit geslaagde evenement is te bekijken door op de (grote) afbeelding hierboven te klikken.

Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen